20 Mart 2025 17:59

Söke Emek ve Demokrasi Platformu: Halkın iradesi gasp edilemez

Söke halkı, irade gaspına ve gözaltılara karşı Hükümet Meydanında basın açıklaması yaptı. Söke Emek ve Demokrasi Platformu çağrısıyla bir araya gelenler, “Darbeye hayır” dedi.

Söke Emek ve Demokrasi Platformu: Halkın iradesi gasp edilemez

Fotoğraf: Evrensel

Aydın — Söke Emek ve Demokrasi Platformu, Hükümet Meydanı'nda "Halkın iradesi gasp edilemez, darbeye hayır" sloganıyla kitlesel bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

Basın açıklamasını, Söke Emek ve Demokrasi Platformu adına Eğitim-Sen Söke Şube Başkanı Murat Karayeğit ve TİP Aydın İl Başkanı İsa Kır ortaklaşa okudu. Açıklamada, halkın iradesine yönelik her türlü müdahaleye karşı çıkıldığı vurgulanırken, "Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber ya hiçbirimiz" mesajı öne çıktı.

Eylem sırasında "Birleşebilirsek kazanacağız", "Gün gelecek devran dönecek, AKP hesap verecek" gibi sloganlar atıldı. Katılımcılar, halaylar eşliğinde eylemi sonlandırdı.

Eyleme gelmeyen belediye başkanına tepki

Eyleme katılmayan Söke Belediye Başkanı Mustafa İlberya Arıkan, katılımcılar tarafından "Halk burada, İlber nerede?" sloganlarıyla protesto edildi. Arıkan'ın eyleme katılmaması, halkın tepkisini çekti.

Söke Emek ve Demokrasi Platformu, halkın iradesine sahip çıkma ve demokrasi mücadelesini sürdürme kararlılığını bir kez daha gösterdi. Eylem, birlik ve dayanışma mesajlarıyla sona erdi. (Evrensel)

EVRENSEL'İNMANŞETİ

Sermaye diktası

Sermaye diktası

İşçi başına 608 bin lira aylık kâr elde eden TÜPRAŞ, dayattığı sefalet sözleşmesine direnen işçilerin eylemlerini ‘tutanakla işten atma’ tehdidini kullanarak şimdilik bastırdı. Kimi zaman ‘demokrasi nutukları’ atan büyük sermayenin, harekete geçen işçiyi önce polisle sonra fişleyerek tehdit etmesi, ülkedeki ‘otoriterleşme’nin esasen kimin işine yaradığını ve sermaye diktasının vardığı boyutu gösteriyor.

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
İmamoğlu'nun X hesabına erişim engeli getirildi.

Evrensel'i Takip Et